loading...
دانلود تحقیق , پروژه و مقاله
علی کوندری بازدید : 68 دوشنبه 15 شهریور 1395 نظرات (0)

بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن

بررسی آندوسكوپی و كاربرد آندسته: علوم پزشکی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 43 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 67

تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن در 67 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن


تاریخچه آندوسكوپی

 

كلمه آندوسكوپ از 2 كلمه یونانی به معنای « درون  » و « دیدن » تشكیل شده است . عبارت endoscopy به معنای استفاده از تجهیزات برای معاینه درون ارگان های حفره مانند بدن به صورت دیداری است . در علم پزشكی از دیر باز تمایل و رغبت برای دیدن اجزای درون بدن نیروی محركی بوده است تا بدان وسیله بتوان به بیماران كمك كرد . در كنار جراحی باز ، این روش معاینه و  جراحی با كمترین تهاجم به بدن ، روشی ظریف و استادانه و ماهرانه البته با كمترین مشكل برای بیمار محسوب می شود .

 

طبیعت راه رسیدن به این هدف را فراهم آورده است . دستیابی به درون ، از طریق حفرات و سوراخ های بدن انسان امكان پذیر است .

 

برای اولین بار در سال 1868 ، آدولف كاسمال با وارد كردن لوله ای غیر قابل انعطاف به داخل معده یكی از بیماران خود آندوسكوپی (gastrointestinal) Gl را پایه گذاری كرد . در سال 1881 پزشك اتریشی آقای johann bonmilulioz به دنبال تحقیقات صورت گرفته با همكاری صنعتگران معروف آن زمان مبادرت به اختراع اولین گاستروسكوپ نمود كه انتهای دیستال آن (distal tip) نوری داشت كه توسط لامپ پلاتینی تامین می شد در ادامه تحقیقات ارزشمند جهت ساخت اولین گاستروسكوپ جایگزینی فرم خاصی از لامپ ادیسونی به لامپ پلاتینی نیز مورد بررسی قرار گرفت . در سال Elsner گاستروسكوپ غیر قابل انعطافی را عرضه نمود كه از سیستم لنزی بهره مند بود . به همین سبب امكان استفاده از نوك ابزار دستگاه به صورت لاستیكی میسر و به تبع آن صدمات به حداقل می رسید .

 

امروزه در مسیر پیشرفت و  تكامل علم آندوسكوپی از سیستم های نور پیشرفته ای برای انتقال تصاویر و همچنین انتقال نور و روشنائی بهره گرفته می شود و این در حالی است كه حدود 100 سال پیش انتقال تصویر حتی بدون استفاده از لنز و تنها با استفاده از یك تیوپ صورت می گرفته است .

 

اگر چه ساخت آندوسكوپ های نیمه انعطاف پذیر تحول بزرگ در سیر مراحل تكامل آندوسكوپ ها بود اما عدم توانائی آن ها در برداشتن نمونه های بیوپسی و محدودیت دید تمامی زوایا باعث گردید تا آندوسكوپ های فیبر نوری ارایه شوند . در سال 1965 تیم تحقیقاتی متشكل از Curtis , Hirschowitz موفق شدند اجزاء فیبروسكوپ را مهیا كنند ولی تنها مشكلی كه در این زمینه وجود داشت كیفیت پایین دسته فیبرهای نوری بود كه به دلیل  نشت نور بین پرتو ها به وجود می آمد .

 

با استفاده از پوشش شیشه ای با ضریب شكست كمتر این مشكل نیز تا حدی
مرتفع گردید و بدین ترتیب اولین فیبروسكوپ در سال 1957 به جامعه پزشكی عرضه شد .

 

در حال حاضر از آندوسكوپ ها نه تنها در درمان بیماری ها و نه تنها در علم پزشكی بلكه در علم مكانیك ( دیدن اجزا و قطعات درون ماشین آلات مختلف ) و باستان شناسی ( نگاه كردن به سازه های درونی كلیساهای قدیمی با استفاده از تلسكوپ آندوسكوپ ها ) نیز استفاده می شود .

 


 

منابع نور

 

در گذشته منبع نور مورد استفاده در آندوسكوپی ، لامپ های تصویر تنگستن بودند كه بر سر تلسكوپ گذاشته شده و به داخل بدن فرستاده می شد ، چون این لامپ ها از ابتدا به منظور خاص آندوسكوپی طراحی آن ها هدر می رفت یا به اصطلاح گم می شد و دلیل آن هم این بود كه نقاط نورانی خروجی از لامپ (outpur spot) از نظر اپتیكی با ناحیه فعال الیاف فیبر نوری همخوانی كافی نداشتند . به علاوه نور لامپ های تنگستن زرد رنگ است و این موضوع روی ظاهر رنگ بافت تاثیر می گذارد كه این پدیده هم به نوبه خود می تواند ظاهر منطقه ملتهب را عوض كند .

 


 

منابع نور با شدت پایین ( منابع نور آزمایشگاهی ) و منابع نور با شدت بالا

 

یك منبع نور استفاده شده برای آندوسكوپی بایستی شرایط زیر را دارا باشد .

 


 

1 ـ روشنائی كافی كه بتواند میدان دید را به خوبی روشن كند و همچنین خلوص رنگ بالا كه از طریق آن بتوان به معاینات و جراحی های آندوسكوپی در نقاط ظریف و حساس بدن پرداخت .

 

2 ـ تشعشع مادون قرمز كه منجر به انتقال حرارت تشعشعی به داخل حفرات بدن می شود تا حد امكان حداقل گردد ( این تشعشعات ممكن است منجر به سوختن بافت در محل تماس با آن شود )

 

3 ـ الكتریكی منابع تغییر مبدل ها بایستی از پرسنل  اتاق عمل كاملا ایزوله شده باشند طوری كه هیچ گونه ارتباطی در این بین برقرار نباشد .

 

4 ـ فن های استفاده شده برای كاستن حرارت نبایستی حجم خیلی زیادی از فضا را اشغال كنند طور كه باعث ایجاد اغتشاش (tubulence) و نویز و سر و صدای اضافی بشوند .

 

با پیشرفت علم آندوسكوپی تقاضای فرایند هایی برای استفاده از منابع نور با شدت بالا صورت گرفت . این منابع امروزه به طور وسیعی در موارد زیر استفاده می شوند :

 

1 ) اعمال جراحی كه در آن ها از آندوسكوپی فیبرنوری از نوع Flexble ( انعطاف پذیر ) استفاده می شود .

 

2 ) اعمال جراحی كه در آن ها از فیبر های نوری انعطاف پذیر با اتصالات مورد نیاز برای مقاصد آموزشی استفاده می شود . 

 

3 ) كـاربردهای مستند سازی كه ممكن است به صورت سینماتوگرافی یا تلویزیونی باشد .

 

برای منابع نوری از لامپ های مختلفی مانند گزنون ، كوارتز ، هالوژن ، بخار جیوه و غیره استفاده می شود .

 

لامپ های هالوژن دارای توان 150 وات هستند و نور زدی ایجاد می كنند و برای حالت استفاده با چشمی مناسب هستند لامپ های metal ، توانی تا حد 250 وات ایجاد می كنند و نور آن ها سفید است . لامپ های زنون توان در حدود 300 وات ایجاد می كنند كه این مورد آخر بیشتر در آندوسكوپی قفسه سینه و اطراف قلب كه رگ های خونی فراوانی وجود دارند استفاده می شود . زیرا خون تیره رنگ بوده و برای دیدن این نواحی ، باید از منبع نور با توان بالا استفاده شود .

 

این منابع نور كوچك و فشرده می توانند میدان دید حدود 70 درجه را در فیبرهای اپتیك به وجود آورند .

 

نور از طریق فیبر نوری از منبع نور سرد به تلسكوپ یا فیبروسكوپ منتقل می شود . علت این كه به این منبع نور ، واژه سرد اطلاق می شود آن است كه نور در محل دیگری ایجاد می شود و از طریق فیبر به محل منتقل می شود ، بنابراین نور مربوطه گرمائی ندارد .این منابع دو وظیفه اصلی بر  عهده دارند . وظیفه اول این منابع تامین انرژی روشنائی مناسب برای انتقال داخل بدن و دوم تامین هوای فشرده مناسب و نیز هدایت آب و هوای فشرده به سر فیبروسكوپ به منظور شستشوی لنزهای انتهائی دستگاه می باشد در یك تقسیم بندی منابع نور سرد بر اساس لامپ استفاده شده در آن ها تفكیك و مشخص می شوند كه در قسمت قبل توضیح داده شد .

 

بافت مورد نظر كه توسط آندوسكوپ دیده می شود 2 خاصیت مهم جذب (absorption) و پراكندگی ( Scattering ) را در مقابل نور از خود نشان می دهد :

 

(Absorption) : تبدیل انرژی مكانیكی به گرمائی هنگام عبور نور از بافت را گویند كه علت آن نزدیكی ملكول ها كنار همدیگر و اصطكاك آن هاست .

 

( Scattering ) : وقتی نور به ذرات بافت برخورد می كند ، اگر ذرات نسبت به طول موج دارای ابعاد كوچك تری باشند هر كدام از آنها پرتو را گرفته و خود را مثل یك منبع تولید نور عمل كرده ، به كلیه جهات انرژی می فرستند . این پدیده در داخل هر بافت اتفاق می افتد نه در مرز مشترك بین دو بافت . پس پراكندگی در تمام جهات رخ می دهد هر دو این خاصیت ها به رنگ نور تابیده شده و طول موج آن بستگی دارند . خون ، طول موج های مربوط به رنگ های آبی و سبز را به شدت جذب می كند به همین دلیل تصویر حاصل از آندوسكوپی ، هنگامی كه در بافت خونریزی اتفاق افتاده باشد ، تیره می گردد . همچنین هنگام انجام عمل سیستوسكوپی ( معاینه مثانه ) در مثانه ای كه از مایع شستشو پر شده است اغلب داخل مثانه تیره و تار به نظر می رسد كه علام Scattering شدید نور تابیده شده است .

 

ساختار برنامه دستگاه  SOFTWARE STRUCTUR

 

READY MODE :

 

بعد از هر كالیبراسیون ، انجام محاسبات روی نمونه های گاز یا خون ، انجام محاسبات كنترل كیفیت ، راه اندازی دستگاه ، STANDBY پروتئین زدائی ، تخلیه DECONTAMINATION ، پاكسازی CLEANING ، پر كردن مجدد لوله ها TUBING REFILL تنظیمات LS و راه اندازی مجدد آنالایزر ، دستگاه به حالت READY در خواهد آمد .

 

MENU SOFTKEY :

 

استفاده از این شاسی ها هر گاه دستگاه در حالت READY بوده و یا كاربرد برنامه های ذیل ( كالیبراسیون  ـ برنامه ریزی اطلاعات DATA MANAGEMENT نگهداری ـ UTILTIES ) مقدور باشد ممكن است . هر یك از برنامه های فوق خود مركب از چند برنامه می باشد .

 

CALIBRATION :

 

CAL 1 – موجب آغاز یك برنامه كالیبراسیون خارج از نوبت با PH در یك نقطه PCO2  در دو نقطه و PO2 در یك نقطه می گردد .

 

CAL 2 – موجب آغاز یك برنامه كالیبراسیون خارج از نوبت با PH در دو نقطه PCO2  در دو نقطه و PO2 در یك نقطه می گردد .

 

TOTAL CAL – موجب آغاز یك برنامه كالیبراسیون كلی می گردد .

 

كالیبراسیون های دیگر شامل كالیبراسیون گاز در 1 یا دو نقطه می باشند كه می توانند بدلخواه اپراتور براه بیافتند .

 


 

DATA MANAGEMENT :

 

شامل :

 

A – بایگانی اطلاعات بیمار ( PATIENT REPORTS LOG ) ( مركب از بایگانی LOG و برنامه محاسبات خاص می باشد )

 

B – بایگانی كالیبراسیون CALIBRATION

 

C – بایگانی وضعیت سیستم SYSTEM STATUS

 

D – DISK OPERATION  - ( فقط در صورتیكه DISK بر روی دستگاه نصب و راه اندازی شده باشد ) .

 

اطلاعات بطور اتوماتیك در بایگانی های مربوطه پس از هر پروسه ضبط میگردد .

 

MAINTENANCE :

 

A – اگر چه پس از هر كالیبراسیون ، محاسبات و غیره عمل شستشو صورت می گیرد ، لیكن میتوان بطور دلبخواه نیز دستگاه را شستشو ( RINSE ) نمود .

 

B - برنامه پاكسازی CLEANING – هم بصورت دستی مقدور بوده و هم با برنامه ریزی .

 

C – برنامه پروئین زدائی ( PROTEIN REMOVAL ) – جهت تمیز نمودن مجاری انتقال مایع از رسوبات لیپید ( LIPID ) و پروتئین تهیه و تنظیم گردیده .

 

D – DECONTOMINATION – این برنامه جهت پاكسازی مسیرهای عبور مایع قبل از نصب یا تعویض الكترودها و یا لوله های پمپ مورد استفاده قرار می گیرد .

 

E - برنامه حفاظت و نگهداری دیگر موجود عبارتند از :

 

پر كردن مجدد لوله ها ( TUBING REFILL) و تنظیم سنسورهای مایعات
( LS ABJUSTMENT ) .

 

UTILIES :

 

A – STANDBY  : جهت خاموش كردن موقت ABL 500 مورد استفاده قرار می گیرد .

 

B – PRINT : جهت دریافت چاپ از اطلاعات ABL مورد استفاده قرار می گیرد ( در صورتكیه در برنامه SETUP شاسی چاپ انتخاب نشده باشد ) .

 

C – SEND :  جهت ارسال اطلاعات به كامپیوتر دیگر مورد استفاده دیگر قرار می گیرد ( در صورتیكه شاسی SEND توسط برنامه SET UP انتخاب نشده باشد ) .

 

D – OTHER UTILITIES : ( برنامه های جانبی دیگر ) شامل برنامه SET UP
( مركب از 19 برنامه ) و برنامه سرویس كه فقط میبایست توسط متخصصین مجاز مورد استفاده قرار گیرد می باشد .

 

SYSTEM STATUS :

 

( وضعیت سیستم ) – شامل اطلاعات ضبط شده زیر می باشد :

 

پیغامهای اپراتور OPERATOR RECORDS

 

پیامهای در ارتباط با نمونه         SAMPLE RECORDS

 

پیامهای در ارتباط با ترانسدوسر TRANSDUCERS RECORD

 

از آخرین شستشو – از آخرین كالیبراسیون – از آخرین محاسبات

 

پیامهای سیستم SYSTEM RECORDS :

 

عمومی ـ از آخرین كالیبراسیون ـ از آخرین محاسبات

 

دكمه مربوط به وضعیت سیستم ( SYSTEM STATUS SOFTKEY ) تنها در صورتی مورد خواهد بود كه وضعیت پیامی در این ارتباط وجود داشته باشد .

 

INSTRUMENT STATUS – ( وضعیت دستگاه ) :

 

مربوط به یكی از اعمال زیر می گردد كه در قسمت INSTRUMEN STATUS روی خط شماره یك صفحه مانیتور نمایان می شود .

 

START UP : برنامه START UP بعد از روشن شدن ABL 500 اجرا می گردد .

 

READY : هنگامی روی صفحه ظاهر می شود كه ABL 500 آماده برای انجام محاسبات آماده است .

 

MEASURMENT : هنگامی روی صفحه ظاهر می شود كه دستگاه مشغول انجام محاسبات روی نمونه خون و یا گاز و یا محلول های كنترل می باشد .

 

FLUSH : هنگامی روی صفحه ظاهر می شود كه محفظه های اندازه گیری
( MEASURING CHAMBER )  پس از برنامه GAS CAL CHECK توسط یك برنامه شستشوی مختصر تمیز می شوند . ( در حال یكه دستگاه در وضعیت READY قرار دارد چنانچه پس از 60 دقیقه هیچگونه محاسبه یا كالیبراسیونی صورت نگیرد یك FLUSH صورت می گیرد . )

 

( TOTAL CAL – CAL 1 – CAL 2 – GAS CAL - GAS CAL 2 ) : هر یك از اینها به هنگام انجام كالیبراسیون مختص خود روی صفحه ظاهر می گردد .

 

( RINSE – CLEANING – PROTEIN REM – DECONTAMINATION – REFILL – LS ADJUST ) :

 

هر یك از  اینها به هنگام اجراء برنامه حفاظت و نگهداری مختص خود روی صفحه ظاهر می گردد .

 

STANDBY : وقتی كه ABL 500 در حالت STANDBY می باشد روی صفحه ظاهر می گردد .

 

CAL PENDING : بمدت 10 دقیقه پس از خروج از برنامه STANDBY روی صفحه ظاهر می ماند .

 

HOLD : هر گاه دستگاه در حالت HOLD باشد بر روی صفحه نمایان می شود . ABL 500 بدلایل زیر به حالت HOLD خواهد رفت .

 

الف ـ برداشتن مادول ورودی

 

ب ـ برداشتن در پوش مجرای ارائه نمونه و یا در پوش قسمت THERMOSTATTING .

 

ج ـ فشار دكمه HOLT ANALYZER خارج می شود روی صفحه ظاهر می شود .

 

RINSE ERROR : هنگامیكه ظرف حاوی محلول شستشو خالی بوده و یا اشكالی در مسیر RINSE قرار داشته باشد روی صفحه ظاهر می شود .

 

POWER ON : بعد از پیام START UP  زمانیكه كنترل RAM ها و ROM ها به پایان رسیده نمایان می گردد .

 

LOADING : در طول مدت برنامه START UP  زمانیكه برنامه های مربوط به قسمت مرطوب دستگاه در حال خوانده شدن هستند روی صفحه نمایان می باشد .

 


 

وضعیت كار دستگاه ( OPERATING STATUS )

 

عبارت از آغاز یك عملیات پس از فشار یك دكمه و یا باز نمودن در پوش ارائه نمونه توسط اپراتور می باشد . بعضی اوقات مولفه های دستگاه
( INSTRUMENT STATUS ) باعث تغییر طرز كارا ( OPERATING STATUS ) می گردند بعنوان نمونه صفحه مشخصات در پایان انجام محاسبات به صفحه نتایج تغییر می یابد .

 


 

START UP ( راه اندازی ) ABL 500

 

به هنگام خاموش شدن ( SWITCHED OFF ) ، دستگاه اطلاعات زیر را خود ذخیره می نماید .

 

-    برنامه SET UP سیستم كه عبارت از برنامه SERVICE اطلاعات
BACK GROUND دستگاه می باشد .

 

-         QC STATISTIC , QC PLOT , QC LOG

 

-         اطلاعات مربوط به WARM START UP ( آخرین داده های كالیبراسیون )

 

-         برنامه حفاظت و نگهداری زمانبدی شده و برنامه پروتئین زدائی زمانبندی شده .

 

-         سطح مایعات

 

-         بایگانی وضعیت سیستم SYSTEM STATUS LOG

 

-    هنگامی كه دستگاه ABL 500 روشن می گردد می تواند هر یك از برنامه های COLD START UP و یا WARM START UP را آغاز نماید .

 

-         COLD STARTUP ـ در صورتی می بایست انتخاب شود كه یكی و یا بیشتر از شرایط زیر برقرار باشد .

 

-         دمای قسمت THEPN\MO STATTING خارج از محدوده 36.8 – 37.2 درجه سانتیگراد باشد .

 

-         اطلاعات موجود در برنامه USER SETUP یا برنامه SYSTEM SETUP نامعتبر باشد SCREEN نمایان باشد .

 

-         اطلاعات داخلی مربوط به QC PLOT , QC LOG نامعتبر باشد ـ مثلاً پیغامی وجود نداشته باشد .

 

-    در صورتیكه اطلاعات موجود در برنامه USER SETUP و یا SYSTEM SETUP نامتعبر باشند صفحه ( SCREEN ) زیر نمایان خواهد بود .

 


قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن , تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن , پروژه بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن , مقاله بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن , دانلود تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن , پروژه , پژوهش , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود جزوه , دانلود تحقیق

بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن

بررسی آندوسكوپی و كاربرد آندسته: علوم پزشکی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 43 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 67

تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن در 67 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن


تاریخچه آندوسكوپی

 

كلمه آندوسكوپ از 2 كلمه یونانی به معنای « درون  » و « دیدن » تشكیل شده است . عبارت endoscopy به معنای استفاده از تجهیزات برای معاینه درون ارگان های حفره مانند بدن به صورت دیداری است . در علم پزشكی از دیر باز تمایل و رغبت برای دیدن اجزای درون بدن نیروی محركی بوده است تا بدان وسیله بتوان به بیماران كمك كرد . در كنار جراحی باز ، این روش معاینه و  جراحی با كمترین تهاجم به بدن ، روشی ظریف و استادانه و ماهرانه البته با كمترین مشكل برای بیمار محسوب می شود .

 

طبیعت راه رسیدن به این هدف را فراهم آورده است . دستیابی به درون ، از طریق حفرات و سوراخ های بدن انسان امكان پذیر است .

 

برای اولین بار در سال 1868 ، آدولف كاسمال با وارد كردن لوله ای غیر قابل انعطاف به داخل معده یكی از بیماران خود آندوسكوپی (gastrointestinal) Gl را پایه گذاری كرد . در سال 1881 پزشك اتریشی آقای johann bonmilulioz به دنبال تحقیقات صورت گرفته با همكاری صنعتگران معروف آن زمان مبادرت به اختراع اولین گاستروسكوپ نمود كه انتهای دیستال آن (distal tip) نوری داشت كه توسط لامپ پلاتینی تامین می شد در ادامه تحقیقات ارزشمند جهت ساخت اولین گاستروسكوپ جایگزینی فرم خاصی از لامپ ادیسونی به لامپ پلاتینی نیز مورد بررسی قرار گرفت . در سال Elsner گاستروسكوپ غیر قابل انعطافی را عرضه نمود كه از سیستم لنزی بهره مند بود . به همین سبب امكان استفاده از نوك ابزار دستگاه به صورت لاستیكی میسر و به تبع آن صدمات به حداقل می رسید .

 

امروزه در مسیر پیشرفت و  تكامل علم آندوسكوپی از سیستم های نور پیشرفته ای برای انتقال تصاویر و همچنین انتقال نور و روشنائی بهره گرفته می شود و این در حالی است كه حدود 100 سال پیش انتقال تصویر حتی بدون استفاده از لنز و تنها با استفاده از یك تیوپ صورت می گرفته است .

 

اگر چه ساخت آندوسكوپ های نیمه انعطاف پذیر تحول بزرگ در سیر مراحل تكامل آندوسكوپ ها بود اما عدم توانائی آن ها در برداشتن نمونه های بیوپسی و محدودیت دید تمامی زوایا باعث گردید تا آندوسكوپ های فیبر نوری ارایه شوند . در سال 1965 تیم تحقیقاتی متشكل از Curtis , Hirschowitz موفق شدند اجزاء فیبروسكوپ را مهیا كنند ولی تنها مشكلی كه در این زمینه وجود داشت كیفیت پایین دسته فیبرهای نوری بود كه به دلیل  نشت نور بین پرتو ها به وجود می آمد .

 

با استفاده از پوشش شیشه ای با ضریب شكست كمتر این مشكل نیز تا حدی
مرتفع گردید و بدین ترتیب اولین فیبروسكوپ در سال 1957 به جامعه پزشكی عرضه شد .

 

در حال حاضر از آندوسكوپ ها نه تنها در درمان بیماری ها و نه تنها در علم پزشكی بلكه در علم مكانیك ( دیدن اجزا و قطعات درون ماشین آلات مختلف ) و باستان شناسی ( نگاه كردن به سازه های درونی كلیساهای قدیمی با استفاده از تلسكوپ آندوسكوپ ها ) نیز استفاده می شود .

 


 

منابع نور

 

در گذشته منبع نور مورد استفاده در آندوسكوپی ، لامپ های تصویر تنگستن بودند كه بر سر تلسكوپ گذاشته شده و به داخل بدن فرستاده می شد ، چون این لامپ ها از ابتدا به منظور خاص آندوسكوپی طراحی آن ها هدر می رفت یا به اصطلاح گم می شد و دلیل آن هم این بود كه نقاط نورانی خروجی از لامپ (outpur spot) از نظر اپتیكی با ناحیه فعال الیاف فیبر نوری همخوانی كافی نداشتند . به علاوه نور لامپ های تنگستن زرد رنگ است و این موضوع روی ظاهر رنگ بافت تاثیر می گذارد كه این پدیده هم به نوبه خود می تواند ظاهر منطقه ملتهب را عوض كند .

 


 

منابع نور با شدت پایین ( منابع نور آزمایشگاهی ) و منابع نور با شدت بالا

 

یك منبع نور استفاده شده برای آندوسكوپی بایستی شرایط زیر را دارا باشد .

 


 

1 ـ روشنائی كافی كه بتواند میدان دید را به خوبی روشن كند و همچنین خلوص رنگ بالا كه از طریق آن بتوان به معاینات و جراحی های آندوسكوپی در نقاط ظریف و حساس بدن پرداخت .

 

2 ـ تشعشع مادون قرمز كه منجر به انتقال حرارت تشعشعی به داخل حفرات بدن می شود تا حد امكان حداقل گردد ( این تشعشعات ممكن است منجر به سوختن بافت در محل تماس با آن شود )

 

3 ـ الكتریكی منابع تغییر مبدل ها بایستی از پرسنل  اتاق عمل كاملا ایزوله شده باشند طوری كه هیچ گونه ارتباطی در این بین برقرار نباشد .

 

4 ـ فن های استفاده شده برای كاستن حرارت نبایستی حجم خیلی زیادی از فضا را اشغال كنند طور كه باعث ایجاد اغتشاش (tubulence) و نویز و سر و صدای اضافی بشوند .

 

با پیشرفت علم آندوسكوپی تقاضای فرایند هایی برای استفاده از منابع نور با شدت بالا صورت گرفت . این منابع امروزه به طور وسیعی در موارد زیر استفاده می شوند :

 

1 ) اعمال جراحی كه در آن ها از آندوسكوپی فیبرنوری از نوع Flexble ( انعطاف پذیر ) استفاده می شود .

 

2 ) اعمال جراحی كه در آن ها از فیبر های نوری انعطاف پذیر با اتصالات مورد نیاز برای مقاصد آموزشی استفاده می شود . 

 

3 ) كـاربردهای مستند سازی كه ممكن است به صورت سینماتوگرافی یا تلویزیونی باشد .

 

برای منابع نوری از لامپ های مختلفی مانند گزنون ، كوارتز ، هالوژن ، بخار جیوه و غیره استفاده می شود .

 

لامپ های هالوژن دارای توان 150 وات هستند و نور زدی ایجاد می كنند و برای حالت استفاده با چشمی مناسب هستند لامپ های metal ، توانی تا حد 250 وات ایجاد می كنند و نور آن ها سفید است . لامپ های زنون توان در حدود 300 وات ایجاد می كنند كه این مورد آخر بیشتر در آندوسكوپی قفسه سینه و اطراف قلب كه رگ های خونی فراوانی وجود دارند استفاده می شود . زیرا خون تیره رنگ بوده و برای دیدن این نواحی ، باید از منبع نور با توان بالا استفاده شود .

 

این منابع نور كوچك و فشرده می توانند میدان دید حدود 70 درجه را در فیبرهای اپتیك به وجود آورند .

 

نور از طریق فیبر نوری از منبع نور سرد به تلسكوپ یا فیبروسكوپ منتقل می شود . علت این كه به این منبع نور ، واژه سرد اطلاق می شود آن است كه نور در محل دیگری ایجاد می شود و از طریق فیبر به محل منتقل می شود ، بنابراین نور مربوطه گرمائی ندارد .این منابع دو وظیفه اصلی بر  عهده دارند . وظیفه اول این منابع تامین انرژی روشنائی مناسب برای انتقال داخل بدن و دوم تامین هوای فشرده مناسب و نیز هدایت آب و هوای فشرده به سر فیبروسكوپ به منظور شستشوی لنزهای انتهائی دستگاه می باشد در یك تقسیم بندی منابع نور سرد بر اساس لامپ استفاده شده در آن ها تفكیك و مشخص می شوند كه در قسمت قبل توضیح داده شد .

 

بافت مورد نظر كه توسط آندوسكوپ دیده می شود 2 خاصیت مهم جذب (absorption) و پراكندگی ( Scattering ) را در مقابل نور از خود نشان می دهد :

 

(Absorption) : تبدیل انرژی مكانیكی به گرمائی هنگام عبور نور از بافت را گویند كه علت آن نزدیكی ملكول ها كنار همدیگر و اصطكاك آن هاست .

 

( Scattering ) : وقتی نور به ذرات بافت برخورد می كند ، اگر ذرات نسبت به طول موج دارای ابعاد كوچك تری باشند هر كدام از آنها پرتو را گرفته و خود را مثل یك منبع تولید نور عمل كرده ، به كلیه جهات انرژی می فرستند . این پدیده در داخل هر بافت اتفاق می افتد نه در مرز مشترك بین دو بافت . پس پراكندگی در تمام جهات رخ می دهد هر دو این خاصیت ها به رنگ نور تابیده شده و طول موج آن بستگی دارند . خون ، طول موج های مربوط به رنگ های آبی و سبز را به شدت جذب می كند به همین دلیل تصویر حاصل از آندوسكوپی ، هنگامی كه در بافت خونریزی اتفاق افتاده باشد ، تیره می گردد . همچنین هنگام انجام عمل سیستوسكوپی ( معاینه مثانه ) در مثانه ای كه از مایع شستشو پر شده است اغلب داخل مثانه تیره و تار به نظر می رسد كه علام Scattering شدید نور تابیده شده است .

 

ساختار برنامه دستگاه  SOFTWARE STRUCTUR

 

READY MODE :

 

بعد از هر كالیبراسیون ، انجام محاسبات روی نمونه های گاز یا خون ، انجام محاسبات كنترل كیفیت ، راه اندازی دستگاه ، STANDBY پروتئین زدائی ، تخلیه DECONTAMINATION ، پاكسازی CLEANING ، پر كردن مجدد لوله ها TUBING REFILL تنظیمات LS و راه اندازی مجدد آنالایزر ، دستگاه به حالت READY در خواهد آمد .

 

MENU SOFTKEY :

 

استفاده از این شاسی ها هر گاه دستگاه در حالت READY بوده و یا كاربرد برنامه های ذیل ( كالیبراسیون  ـ برنامه ریزی اطلاعات DATA MANAGEMENT نگهداری ـ UTILTIES ) مقدور باشد ممكن است . هر یك از برنامه های فوق خود مركب از چند برنامه می باشد .

 

CALIBRATION :

 

CAL 1 – موجب آغاز یك برنامه كالیبراسیون خارج از نوبت با PH در یك نقطه PCO2  در دو نقطه و PO2 در یك نقطه می گردد .

 

CAL 2 – موجب آغاز یك برنامه كالیبراسیون خارج از نوبت با PH در دو نقطه PCO2  در دو نقطه و PO2 در یك نقطه می گردد .

 

TOTAL CAL – موجب آغاز یك برنامه كالیبراسیون كلی می گردد .

 

كالیبراسیون های دیگر شامل كالیبراسیون گاز در 1 یا دو نقطه می باشند كه می توانند بدلخواه اپراتور براه بیافتند .

 


 

DATA MANAGEMENT :

 

شامل :

 

A – بایگانی اطلاعات بیمار ( PATIENT REPORTS LOG ) ( مركب از بایگانی LOG و برنامه محاسبات خاص می باشد )

 

B – بایگانی كالیبراسیون CALIBRATION

 

C – بایگانی وضعیت سیستم SYSTEM STATUS

 

D – DISK OPERATION  - ( فقط در صورتیكه DISK بر روی دستگاه نصب و راه اندازی شده باشد ) .

 

اطلاعات بطور اتوماتیك در بایگانی های مربوطه پس از هر پروسه ضبط میگردد .

 

MAINTENANCE :

 

A – اگر چه پس از هر كالیبراسیون ، محاسبات و غیره عمل شستشو صورت می گیرد ، لیكن میتوان بطور دلبخواه نیز دستگاه را شستشو ( RINSE ) نمود .

 

B - برنامه پاكسازی CLEANING – هم بصورت دستی مقدور بوده و هم با برنامه ریزی .

 

C – برنامه پروئین زدائی ( PROTEIN REMOVAL ) – جهت تمیز نمودن مجاری انتقال مایع از رسوبات لیپید ( LIPID ) و پروتئین تهیه و تنظیم گردیده .

 

D – DECONTOMINATION – این برنامه جهت پاكسازی مسیرهای عبور مایع قبل از نصب یا تعویض الكترودها و یا لوله های پمپ مورد استفاده قرار می گیرد .

 

E - برنامه حفاظت و نگهداری دیگر موجود عبارتند از :

 

پر كردن مجدد لوله ها ( TUBING REFILL) و تنظیم سنسورهای مایعات
( LS ABJUSTMENT ) .

 

UTILIES :

 

A – STANDBY  : جهت خاموش كردن موقت ABL 500 مورد استفاده قرار می گیرد .

 

B – PRINT : جهت دریافت چاپ از اطلاعات ABL مورد استفاده قرار می گیرد ( در صورتكیه در برنامه SETUP شاسی چاپ انتخاب نشده باشد ) .

 

C – SEND :  جهت ارسال اطلاعات به كامپیوتر دیگر مورد استفاده دیگر قرار می گیرد ( در صورتیكه شاسی SEND توسط برنامه SET UP انتخاب نشده باشد ) .

 

D – OTHER UTILITIES : ( برنامه های جانبی دیگر ) شامل برنامه SET UP
( مركب از 19 برنامه ) و برنامه سرویس كه فقط میبایست توسط متخصصین مجاز مورد استفاده قرار گیرد می باشد .

 

SYSTEM STATUS :

 

( وضعیت سیستم ) – شامل اطلاعات ضبط شده زیر می باشد :

 

پیغامهای اپراتور OPERATOR RECORDS

 

پیامهای در ارتباط با نمونه         SAMPLE RECORDS

 

پیامهای در ارتباط با ترانسدوسر TRANSDUCERS RECORD

 

از آخرین شستشو – از آخرین كالیبراسیون – از آخرین محاسبات

 

پیامهای سیستم SYSTEM RECORDS :

 

عمومی ـ از آخرین كالیبراسیون ـ از آخرین محاسبات

 

دكمه مربوط به وضعیت سیستم ( SYSTEM STATUS SOFTKEY ) تنها در صورتی مورد خواهد بود كه وضعیت پیامی در این ارتباط وجود داشته باشد .

 

INSTRUMENT STATUS – ( وضعیت دستگاه ) :

 

مربوط به یكی از اعمال زیر می گردد كه در قسمت INSTRUMEN STATUS روی خط شماره یك صفحه مانیتور نمایان می شود .

 

START UP : برنامه START UP بعد از روشن شدن ABL 500 اجرا می گردد .

 

READY : هنگامی روی صفحه ظاهر می شود كه ABL 500 آماده برای انجام محاسبات آماده است .

 

MEASURMENT : هنگامی روی صفحه ظاهر می شود كه دستگاه مشغول انجام محاسبات روی نمونه خون و یا گاز و یا محلول های كنترل می باشد .

 

FLUSH : هنگامی روی صفحه ظاهر می شود كه محفظه های اندازه گیری
( MEASURING CHAMBER )  پس از برنامه GAS CAL CHECK توسط یك برنامه شستشوی مختصر تمیز می شوند . ( در حال یكه دستگاه در وضعیت READY قرار دارد چنانچه پس از 60 دقیقه هیچگونه محاسبه یا كالیبراسیونی صورت نگیرد یك FLUSH صورت می گیرد . )

 

( TOTAL CAL – CAL 1 – CAL 2 – GAS CAL - GAS CAL 2 ) : هر یك از اینها به هنگام انجام كالیبراسیون مختص خود روی صفحه ظاهر می گردد .

 

( RINSE – CLEANING – PROTEIN REM – DECONTAMINATION – REFILL – LS ADJUST ) :

 

هر یك از  اینها به هنگام اجراء برنامه حفاظت و نگهداری مختص خود روی صفحه ظاهر می گردد .

 

STANDBY : وقتی كه ABL 500 در حالت STANDBY می باشد روی صفحه ظاهر می گردد .

 

CAL PENDING : بمدت 10 دقیقه پس از خروج از برنامه STANDBY روی صفحه ظاهر می ماند .

 

HOLD : هر گاه دستگاه در حالت HOLD باشد بر روی صفحه نمایان می شود . ABL 500 بدلایل زیر به حالت HOLD خواهد رفت .

 

الف ـ برداشتن مادول ورودی

 

ب ـ برداشتن در پوش مجرای ارائه نمونه و یا در پوش قسمت THERMOSTATTING .

 

ج ـ فشار دكمه HOLT ANALYZER خارج می شود روی صفحه ظاهر می شود .

 

RINSE ERROR : هنگامیكه ظرف حاوی محلول شستشو خالی بوده و یا اشكالی در مسیر RINSE قرار داشته باشد روی صفحه ظاهر می شود .

 

POWER ON : بعد از پیام START UP  زمانیكه كنترل RAM ها و ROM ها به پایان رسیده نمایان می گردد .

 

LOADING : در طول مدت برنامه START UP  زمانیكه برنامه های مربوط به قسمت مرطوب دستگاه در حال خوانده شدن هستند روی صفحه نمایان می باشد .

 


 

وضعیت كار دستگاه ( OPERATING STATUS )

 

عبارت از آغاز یك عملیات پس از فشار یك دكمه و یا باز نمودن در پوش ارائه نمونه توسط اپراتور می باشد . بعضی اوقات مولفه های دستگاه
( INSTRUMENT STATUS ) باعث تغییر طرز كارا ( OPERATING STATUS ) می گردند بعنوان نمونه صفحه مشخصات در پایان انجام محاسبات به صفحه نتایج تغییر می یابد .

 


 

START UP ( راه اندازی ) ABL 500

 

به هنگام خاموش شدن ( SWITCHED OFF ) ، دستگاه اطلاعات زیر را خود ذخیره می نماید .

 

-    برنامه SET UP سیستم كه عبارت از برنامه SERVICE اطلاعات
BACK GROUND دستگاه می باشد .

 

-         QC STATISTIC , QC PLOT , QC LOG

 

-         اطلاعات مربوط به WARM START UP ( آخرین داده های كالیبراسیون )

 

-         برنامه حفاظت و نگهداری زمانبدی شده و برنامه پروتئین زدائی زمانبندی شده .

 

-         سطح مایعات

 

-         بایگانی وضعیت سیستم SYSTEM STATUS LOG

 

-    هنگامی كه دستگاه ABL 500 روشن می گردد می تواند هر یك از برنامه های COLD START UP و یا WARM START UP را آغاز نماید .

 

-         COLD STARTUP ـ در صورتی می بایست انتخاب شود كه یكی و یا بیشتر از شرایط زیر برقرار باشد .

 

-         دمای قسمت THEPN\MO STATTING خارج از محدوده 36.8 – 37.2 درجه سانتیگراد باشد .

 

-         اطلاعات موجود در برنامه USER SETUP یا برنامه SYSTEM SETUP نامعتبر باشد SCREEN نمایان باشد .

 

-         اطلاعات داخلی مربوط به QC PLOT , QC LOG نامعتبر باشد ـ مثلاً پیغامی وجود نداشته باشد .

 

-    در صورتیكه اطلاعات موجود در برنامه USER SETUP و یا SYSTEM SETUP نامتعبر باشند صفحه ( SCREEN ) زیر نمایان خواهد بود .

 


قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن , تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن , پروژه بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن , مقاله بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن , دانلود تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن , پروژه , پژوهش , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود جزوه , دانلود تحقیق

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

دانلود تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن -کامل و جامع
ruzgozar.meeblog.ir/post/1582
ما بهترین محصولات را برای رضایت شما گرد آورده ایم نام محصول دانلودی: تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن درجه کیفی و رضایت از دانلود:عالی تحقیق بررسی ...
دانلود تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن -کامل و جامع
fc663.nikandlc.ir/
دانلود تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن -کامل و جامع.
تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن - ندارها
31m95.pishroblog.ir/Tag/تحقیق+بررسی+آندوسكوپی+و+كاربرد+آن+
۳۱ مرداد ۱۳۹۵ ه‍.ش. - به صفحه دانلود تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن خوش آمدید . برای مشاهده توضیحات کامل و دانلود این فایل با شناسه 217081 روی دکمه زیر کلیک ...
تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن - دانلود کده
downloadf.avablog.ir/post/2104/تحقیق+بررسی+آندوسكوپی+و+كاربرد+آن
۲۳ ساعت پیش - به صفحه دانلود تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن خوش آمدید . برای مشاهده توضیحات کامل و دانلود این فایل با شناسه 217081 روی دکمه زیر کلیک ...
دانلود تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن -کامل و جامع | ...
novindpfile.ir/?p=11936
۶ شهریور ۱۳۹۵ ه‍.ش. - ما بهترین محصولات را برای رضایت شما گرد آورده ایم نام محصول دانلودی: تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن درجه کیفی و رضایت از دانلود:عالی
دانلود تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن -کامل و جامع - ...
kahrobai.aslblog.ir/post/862
با آرزوی بهترینها برای شما عزیزان نام محصول دانلودی: تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن درجه کیفی و رضایت از دانلود:عالی تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن ...
برترین پکیج تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن - دانلود ...
tecnologivector.nisblog.ir/post/460
۵ شهریور ۱۳۹۵ ه‍.ش. - شعار همیشگی ما مشتری مداری و کسب رضایت شما عزیزان می باشد محقق گرامی،شما با جستجوی تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن وارد این صفحه ...
دریافت فایل تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن - پرداخت ...
7sxx1c.sarvdlc.com/
دریافت فایل تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن - پرداخت و دانلود آنی.
تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن - طوبی سافت
tubasoftk.blogroom.ir/post/3169
۱۲ تیر ۱۳۹۵ ه‍.ش. - بیننده گرامی سلام.به وب ما خوش آمدید با سلام،محصول دانلودی +{{تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن}}+آماده ارائه به جویندگان عزیز میباشد.با کلیک ...
تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن - فروشگاه اینترنتی - ...
23mrx.nedablog.ir/tag/تحقیق+بررسی+آندوسكوپی+و+كاربرد+آن
به صفحه دانلود تحقیق بررسی آندوسكوپی و كاربرد آن خوش آمدید . برای مشاهده توضیحات کامل و دانلود این فایل با شناسه 217081 روی دکمه زیر کلیک کنید :

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    ایا از فعالیت وبلاگ راضی هستید
    آمار سایت
    آمار سایت
  • کل مطالب : 5340
  • کل نظرات : 8
  • افراد آنلاین : 88
  • تعداد اعضا : 4
  • آی پی امروز : 272
  • آی پی دیروز : 68
  • بازدید امروز : 1,307
  • باردید دیروز : 101
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 1,791
  • بازدید ماه : 6,224
  • بازدید سال : 44,803
  • بازدید کلی : 582,062