loading...
دانلود تحقیق , پروژه و مقاله
علی کوندری بازدید : 68 دوشنبه 15 شهریور 1395 نظرات (0)

بررسی نقش گیاهان در علم پزشكی

بررسی نقش گیاهان در علم پزشكیدسته: علوم پزشکی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 44 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 45

پروژه بررسی نقش گیاهان در علم پزشكی در 45 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

بررسی نقش گیاهان در علم پزشكی


مقدمه:

 

گیاهان اولین موجودات خلقت و این جاندارن خاموش و نمودارهای زیبایی در طبیعت پس از گذشت میلیون ها سال كه از پیدایش آنها برروی زمین می گذرد، در طی چند قرن اخیر، آثار  و خواص اعجاز انگیز خود را توسط  دست بشر به منصه ظهور رسانده‌اند.

 

طب و طبابت و به طور اعم معالجات از اولین مسائلی است كه بشر برای حفظ اعتدال و توازن مزاج  در بروز امراض جهت اعاده سلامتی به آن روی آورده نسبت به وضع قوانین، امكانات، تحقیقات و گردآوی لازم ومسائل مربوطه نهایت باریك بینی و دقت را معمول داشته، زیرا به هر صورت جان آدمی گنجیه ودیعه ای است كه حفظ آن ذاتی و غریزی است .

 

در طی قرون و اعصار متمادی مردم به خواص درمانی گیاهان پی برده اند و دانشمندان بزرگی  در اقصی نقاط جهان، دراین زمینه تحقیق و كار كرده اند و كتا بها نوشته اندو همزمان با سایر نقاط دنیا در ایران نیز استاتید و دانشمندان بلند پایه ای چون اوبو‌علی سینا، محمد زكریای رازی، سید اسماعیل جرجانی و ابونصر موفق هروی قرن های متمادی علم پزشكی ئ درمانی جهان را تحت تاثیر قرار داده و به حدی ارتقاء علمی یافته اند كه آثار آنها به اروپا رفته وتا قرون شانزده و هفده، تعلیمات منحصر به فرد دانشگاهی را تشیكل داده وهنوز مضامین آن مورد تتبع و ترجمه و استفاده است.

 

فارماكوكنوزی كه معنی تحت الفظی آن داروشناسی (علم الادویه) است، جزئی از هنر و علم پزشكی به شمار می آید و آغاز آن از زمانی است كه بشر ب درمان بیماری‌ها پرداخته است. فارماكوگنوزی از تمدن های كهن، كه در آنها از اجزای حیوانات و گیاهان، محلول های شفا بخش وتهیه می كردند و آنها را برای از  بردن آلام و كاستن رنج ومقابله با بیماری ها به كار می بردند و ریشه گرفته است. منشا اولیه فارماكوگنوزی را می توان در اسرار جادوگری قبایل بشری دانست كه توانسته است دوره ثبت نشده اسرار طب انسانی را پشت سر بگذارد وسیر تكاملی خود را از مرحله بدوی تا به امروز كه عصر استفاده  از عوامل اختصاصی است به خوبی طی نماید.

 

با آنكه امروزه درمان بیماری ها بیشتر از طریق مصرف داروهای صورت می گیرد كه منشاء صنعتی دارد واختصاصا در‌آزمایشگاه تهیه می شوند و اثرات قاطع آنها نیز در درمان  بیماری ها موجب توسعه مصر ف آنها گردیده است، معهذا چون با مصرف  بعضی از داروها  زیانهایی به بدن می رسد، روز به روز به اهمیت گیاهان دارویی و فرآورده های آنها بیشتر توجه می‌شود و اعتقاد عمومی درباره آنها پیوسته تقویت می‌گردد.

 

دارچین معمولاً به عنوان پوست درخت  Cinnamomum zeylanicum شناخته می‌شود. در پرتغال و اسپانیا به عنوان  Canela ، در فرانسه Cannelle  و در آلمانی به عنوان Zimt  شناخته می‌شود. در هند و ایران دراچین خوانده می شود كه بمعنی چوب درخت چینی است كه درقیق ترین توضیح برای دارچین است . اسم آن از « kayumanisk» به معنای چوب شیرین زبان  مالاكا گرفته شده كه معادل عبری آن «qinnkmn» است كه منشا كلمة cinnamon  است. كلمة Canolla توسط ایتالیایی ها استفاده می شده  تا دارچین را توضیح بدهند به عنوان «little cannan tubes» (لوله های توپی كوچك) كه شبیه پوست ساقة لوله شده دارچین است. تجارت دارچین در قرن ها سیرزدهم و چهاردهم در كنترل ونیس بود  كه به همین علت این شهر بسیار ثروتمند شده بود (67)

 

مصری های دارچین را به همراه مر درمومیایی كردن استفاده می كردند، شاید به خاطر سینامیك اسید كه خاصیت آنتی باكتریال دارد. عبری ها از دارچین درمراسم مذهبی  استفاده می كردند و در همین حال در مكزیك،‌كشورهای آسیایی، عربستان  و در شمال آفریقا دارچین  در آشپزی استفاده  می شده ولی بع عنوان ادویه د آشپزی استفاده نمی‌شده است.

 

در قرون رسطی و بعد از آن دارچین از مصر  صادر می شد كه  خود توسط تاجران عرب از سیلان آورده می شد. دارچین  تبدیل به یك طعم محبوب در تعدادی زیادی از غذاها شد و به عنوان محرك اشتها، هاضمه و درمان برای سرفه و گلو درد شناخته شد. در حال حاضر  در آمریكا دارچین به طور عمده برای طعم دادن به دسرها و چاشنی ها استفاده می‌شود. در حالیكه پودر آن در تركیبات گرانی كه به نوشیدنی ها و قهوه اضافه می‌شود استفاده می‌شود. (68)

 

دارچین  حقیقی در آشپزی مكزیكی و در قهوه و چای بسیار محبوب است.

 

احتمالا دارچینی كه مصری ها در زمان فراعنه استفاده می كردند و به طور عمده از چین می آمده جایی كه درختستان هایی  از دارچین در جایی اطراف شهر kweikin كه اكنون Guilin  (Kwei  به معنای دارچین  و lin  به معنای جنگل است)  خوانده می‌شود و روئید. دارچین حقیقی سیلان كه اكنون سریلانكا نامیده می‌شود توسط پرتغالی ها در اوایل قرن  شانزدهم كشف شد و بعد از آن تجارت آن به طور ظالمانه ای توسط آنها كنترل شد. (65)

 

درخواست رو به رشد برای دارچین منجر به جنگی بین هلندی ها و پرتغالی ها شد و در اواسط قرن هفدهم هلندی ها تجارت سیلانی تحت كنترل  درآوردند. در قرن هفدهم خیلی از هلندی ها در سریلانكا درتلاشی برای شكستن قوانین ظلمانه مستعمره نشین های جدید قتل عام شدند . اما این منجر به تلافی و پیشرفت پرتغالی ها دركنترل كاشت دارچین جزیره شد.

 

هلندی ها به زور امتیاز انحصاری دارچین را گرفتند. برای اینكه قیمت ها را بالا نگهدارند در سال 1760 مقدار زیادی دارچین را در آمستردام سوزاندند تا دارچین كم یاب شود. شاید این رفتارخصمانه دوستداران خیالباف دارچین را در سایر كشورها قانع كرد كه آن ادویه بیش از اندازه در خوراك پزی استفاده شده . (68)

 

 در هر حال در سال 1795 انگلیسی ها كنترل سیلان را با این امید كه علاقة مردم را نسبت به دارچین  دوباره زنده كنند به دست گرفتند خیلی قبل از این نهال های دارچین  توسط هلندی ها برای كاشت در اندونزی منتقل شد.  اهمیت  دارچین  به طور مستمر و تدریجی  رو به كاهش گذاشت چون  استفاده از این ادویه  در آشپزی و ساختن شراب از مد افتاد اكنون علاقه به دارچین در مصر روبه رشد است. در قرن نوزدهم در مصر دارچین توسط فرانسوی هایی كه نهال های آن را در Jardin de plantes  پاریس می كاشتند و معرفی شد. درهرحال  بعد از آن اهمیت  دارچین  در آشپزی فرانسوی كاهش یافت با این حال هنوز در غذهای سنتی  فرانسوی كانادا استفاده می‌شود.

 

امروزه دارچین به عنوان یك ماده معطر فوق العاده در غذهای پخته شده مصرف می‌شود. ولی مزه‌آن تعداد محدودی را جذب می كند.و به طور مشابه دارچین به طور گسترده به عنوان دارو یا نگه دارنده غذا یا بخور استفاده می‌شود. ولی تعداد محدودی را جذب می كند از نظر محبوبیت زیاد و جدال های فراوان برای تجارت  آن در هزاره گذشته، این ادویه باستانی بدون شك  امروزه شایستگی بیشتری برای تحسین دارد.

 

مصرف غذایی

 

انواع مختلف دراچین مثل دارچین سیلان و كاسیا، استفاده های یكسانی دارند. اما به دلیل  دارچین سیلان طعم  و مزه بهتری دارد معمولاً در دسرها و غذاها بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد (62)

 

به طور معمول دارچین  در كیك ها و یا دیگر فرآورده های  نانوانی و شیرینی پزی، شیربرنج ، انواع پودینگ ها و دسرهای شكلاتی و میوه ای به خصوص  دسر سیب و گلابی استفاده می‌شود. (64)

 

در بسیاری از غذاهای خاورمیانه ای و هم چنین غذاهای شمال آفریقا، برای طعم دادن برای مثل در خوراك گوشت و یا  بادمجان پرشده وانواع سوپ به عنوان ادویه استفاده می‌شود.

 

هم چنین دارچین  برای طعم دادن و گرم كردن مزه شراب ها، كرم ها و شربت ها به كار می رود.

 

بزرگترین واردكننده دارچین سری لانكا، مكزیك می باشد، در  كشور مكزیك دارچین به صورت چای با قهوه، شكلات  و یا آبجو نوشیده می‌شود (64)

 

به علت وجود نوعی از انواع فنول ها،  دارچین  دارای خاصیت آنتی باكریال می باشد كه باعث كندكردن فاسد شدن گوشت می شود، بنابراین استفاده آن به عنوان ادویه درغذاهای گوشت داره به ویژه در مناطقی كه دارای آ‎ب و هوای گرم  می باشند، موثر  است. (60)

 

دارچین در طب سنتی

 

علما و بزرگان طب سنتی، خواص متعدد و بی شماری را برای گیاه دارچین برگزیده‌اند.  شیخ ابوعلی سینا در كتاب معروف «قانون در طب» خود در مورد دارچین چنین گفته است: (2)

 

چندین نوع دارچین است و نامهای متعدد دارد : دارچین خوب كه به سیاهی زند و كوهی و ستبر است (غلیظ) . دارچین سفید و سست كه ریشه اش از هم پاشیده و سیاهرنگ است و صاف است وكمتر گرده دارد. دارچینی كه به سبزرنگی مایل و مزه‌اش و همان مزة (سلیخه،  دارچین ختایی) است و پوستش  به پوست آن شبیه و برنگ سرخ است كه این نوع تا مدتها قوتش می ماند و بویژه اگر كوبیده شود و به وسیلة محلولی قرص گردد. دیسقوریدوس گوید: نوعی از دارچین بوی خوش دارد كه تقریبا به بوی  فیجن یا  بوی زیرة سیاه شباهتی دارد.  گرم است و زبان گز و كمی شوری  و گرمی  در آن موجود است. اگر با ناخن حك كنی زود خرد نمی‌شود. و هرگاه شكست آنچه در میان شاخه هاست ریز است و به خاك نرم می ماند. و اگر خواهی بیازمایی یك حبه – قطعة كوچك – از ساقه ای  جدا كن و بیازمای كه آسان تر است. زیرا خرده ها با هم شاید با مواد دیگری مخلوط باشند و آمیزة بیگانه در آن موجود باشد. همو گوید: نوعی دارچین هست كه آنرا دارچین دروغین گویند. تا اندازه بویی هم دارد. زبر است و كم تأثیر. دارچینی هست كه آنرا دارچین زنگی نامند. سیمای دارچین می دهد ولی فرق در میان آنها تندبویی است. دارچین كه به ( قرفه) مشهور است در اصل  و فراوانی گره همان دارچین است.(2)

 

ولی دارچینی است چوبی  كه چوبهای دراز و محكم دارد و بوی خوش آن از بوی دارچین كمتر است . برخی  عقیده دارند كه قرفه از تیرة دارچینی ها نیست و مزاجش نیز با دارچین تفاوت دارد. گاهی از دارچین دروغین روغن گیرند و نگاه دارند.  گزینش: بهترش آن است كه بودی خوش دارد و تندمزه است و زبان را نیازارد، رنگش صاف و  بدون آمیزه است. دیسقویدوس گوید: در میان این قسمت از دارچینها بهترش آن نوع است كه تازه باشد و رنگش میانه ای از خاكستری و سیاه و سرخ باشد، صاف  و دور از زبری  است. شاخه ها باریك و به هم نزدیك ، درمزه اش شیرینی و شوری و كمی سوزش حس شود. چندان كم مایه نباشد. و یكی از علامت خوبی آن است كه بویش  بر سایر  دارچین ها  چیره باشد و با وجود او بوی دیگر حس نشود. نوع بد دارچین، دارچین (اسنی)  یا كندری یا (دارچین ختایی) یا دارای بوی بسیار تند است. همچنین سفید و زودشكن، سنگینی كه در آب ته نشین می شود، صافی كه تنه زبر دارد. خوب نیستند. دارچین را باید كوبیده واز‌آن  قرصها ساخت و گرنه بعد از مدت پانزده سال و بیشتر  قوت خود را از دست می دهد. بهتر آن است كه ریشة‌ صحیح را بكار برند و قرص سازند.  و به خرده ها اهمیت  ندهند. بهترین دارچین آن است كه در ابتدای آزمایش  بینی را از بوی خود چنان پركند كه نگذارد نوع بدتر از آن راحس كنیم.مزاج: در سوم گرم  وخشك است.  خاصیت: دیسقوریدوس گوید:  همة دارچین ها گرمی‌بخش، بازكن و زادیندة عفونت و بسیار لطیف و جذب كننده هستند. وعلاج همه نیروهای تباه، خطهای زنگاری  و فاسد می باشند. روغن دارچین گدازنده، بسیار گرم و تحلیل برنده است. آرایش: محلول آنرا  بر لكه ها و نقطه های عدسی مالند و باسركه علاج جوشهای شیری است. (2)

 

مفاصل: در علاج لرزه روغن دارچین تاثیر عجیب  دارد. سر: برای زكام خوب است. روغنش سرگرانی آورد. دماغ را می پلاید ورطوبات دماغ را برچیند. مسكن درد گوش است و ضمن داروهای آن است. چشمك خوردن و به چشم كشیدنش تم و تیرگی چشم را می‌برد. و رطوبت غلیظ چشم را می زداید. سینه: داروی سرفه است. سینه را می پالاید. ورمها را می رساند. كبد: بندآمدنیهای كبد را باز كند و كبد را توان بخشد. اندامان غذا: رطوبت معده را برچیند و معده را قوی كند و داروی استسقا است.(2)

 

خاصیت : بادهای متراكم را می پراكنند، اندكی قبوضیت دارد، زیاد تند است، بسیار لطیف است، و تندی را تكه تكه كند -  از قبوضیتی كه دارد مواد گیرنده و از تحلیلی كه در او است كمك مواد اسهالی است. و چون گدازنده و گیرندگی و لطافت دارد اندامان را تقویت می نماید.

 

بعضی چنین پنداشته اند كه دارچین ختایی سبب برانداختن بچه می‌شود. زهرها: برای دفع گزند از نیش مار می خورند. (2)

 

خواص دارویی و درمانی

 

اثر فیزیولوژیكی دارچین، مربوط به اسانس و تانن آن است از این جهت به علت دارا بودن این دو ماده، اثر محرك و قابض ظاهر می كند.

 

دارچین دارای خاصیت تقویت كننده اعمال هضم و جریان گردش خون است واز آن برای رفع سوء هضم ها مخصوصا در مواردی كه با نفخ همراه باشد و به عنوان بادشكن استفاده می‌شود. دارچین به علت دارا بودن تانن، برای رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و همچنین بند‌آوردن خون مصرف می گردد مانند آنكه به پوسیون های بند آروندة خون افزوده شود و بعلاوه برای درمان خونروی  در فواصل قاعدگی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. (6)

 

دارچین را معمولاً به مسهلهائی كه مصرف آنها با ناراحتی هائی همراه است و همچنین به مقوی های تلخ به منظور مخفی ساختن طعم آنها،  می افزاید. اسانس دارچین دارای اثر ضدعفونی كننده ملایم است. (6)

 

 آثار ثابت شده سینام آلدئید شامل آثار تحریك سیستم عصبی (در دوزكم) ، آرامبخش (در دوز زیاد)، كم كردن حرارت بدن و ضد تب می باشد آثار ضد باكتریایی و ضدقارچی، تسریع در آزاد شدن كاتكولامین (به طورعمده آدرنالین) از غدد آدرنال، اثر شبه پاپاورینی ضعیف، افزایش در جریان خون محیطی، كاهش فشار خون، برادی كاردی و كاهش قند خون گزارش شده است. بایستی متذكر شد كه تمامی این آثار با قدرت كم بوده و علاوه بنظر می رسد  كه بیشتر محتوای سینام آلدئید  طی جوشاندن داروی خام با فرآیند بخار شدن و آكسیداسیون خودبخودی از دست می رود.  بنابراین دخالت سینام آلدئید در اثر بخش درمانی كلی داچین مشكوك می باشد. (4)

 

تانن ها به عنوان تركیباتی با خواص قابض شناخته شده اندو  ممكن است علت اثر ضداسهالی دارو باشند. دو تركیب سینزیلانین و سینزیلانول دارای آثار حشره كشی‌اند. (4)

 

روغن آن بسیار گرم و خیلی خشك است، و برای سنگینی و سردرد دردهای رحمی  مفید است. به علاوه به عنوان تب بر در موارد سرماخوردگی و كاهش درد مفاصل و كمر توصیه می‌شود. (10)

 

خاصیت ضد میكروبی دارچین

 

آثار ضد میكروبی ، ضد انگل و ضد قارچی كه در مورد دارچین مشهور است احتمالا بواسطه اسانس آن است، اسانس دارچین دارای آثار ضدمیكروبی و قارچی است كه احتمالا این آثار مربوط  به محتوای ارتو – متوكسی سینام آلدئید آن است (4 و9).

 

افزون  بر این اسانس دارچین دارای آثار ضد ویروسی و لاروكشی می باشد. ثابت گردیده است كه عصاره دی اكسید كربنی از پوست دارچین (به میزان 1/0 درصد)  به طور كامل رشد  میكروارگانیزم های مختلفی شامل Escherichia coli ، Candida albicansc , Staphylococus aureus  را مهار می كند. آثار  و بی حس كنندگی  اوژنال به اثبات رسیده است، افزون بر این اثر تومورزایی خفیف برروی پوست موش و بر اثر ضعیف .كشنده سلولی بر علیه سلولهای هیلا ثابت شده است.  (6 و 8)

 

فعالیت میكروبی دارچین یا اسانس فرار سینامالدهید طی تحقیقات مختلفی بررسی شده است. انتشار تركیبات مذكور بر روی آگار و آزمایشات رقیق سازی متوالی نشان  می‌دهد كه كلیه  این تركیبات در مقابل باكتری  و قارچ اثر ضدمیكروبی دارند (8 و 6). Keilner گزارش داده است كه فعالیت  ضدمیكروبی  اسانس دارچین و سینامالدهید درحالت  بخار ظاهر می‌شود (11 – 9) . علاوه بر خواص ضد میكروبی،  Deininger گزارش داده شده است كه روغن گل كاسیا و سینامالدهید به طور  In vitro  در مقابل  هرپس و آدنوویروس اثر ضد ویروسی نشان می دهد. محدوده فعالیت  آن تقریبا باریك است.  در خرگوش  خوراندن سینامالدهید قبل و بعد از عفونی شدن اثر محافظتی در برابر ویروس Ps. R  ایجاد می كند.  (21) نتایج مذكور تأئید و تثبیت  بیشتری  لازم دارد.

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی نقش گیاهان در علم پزشكی , پایان نامه بررسی نقش گیاهان در علم پزشكی , مقاله بررسی نقش گیاهان در علم پزشكی , پروژه بررسی نقش گیاهان در علم پزشكی , تحقیق بررسی نقش گیاهان در علم پزشكی , دانلود پایان نامه بررسی نقش گیاهان در علم پزشكی , پروژه , پژوهش , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود جزوه , دانلود تحقیق

بررسی نقش گیاهان در علم پزشكی

بررسی نقش گیاهان در علم پزشكیدسته: علوم پزشکی
بازدید: 1 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 44 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 45

پروژه بررسی نقش گیاهان در علم پزشكی در 45 صفحه ورد قابل ویرایش

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

بررسی نقش گیاهان در علم پزشكی


مقدمه:

 

گیاهان اولین موجودات خلقت و این جاندارن خاموش و نمودارهای زیبایی در طبیعت پس از گذشت میلیون ها سال كه از پیدایش آنها برروی زمین می گذرد، در طی چند قرن اخیر، آثار  و خواص اعجاز انگیز خود را توسط  دست بشر به منصه ظهور رسانده‌اند.

 

طب و طبابت و به طور اعم معالجات از اولین مسائلی است كه بشر برای حفظ اعتدال و توازن مزاج  در بروز امراض جهت اعاده سلامتی به آن روی آورده نسبت به وضع قوانین، امكانات، تحقیقات و گردآوی لازم ومسائل مربوطه نهایت باریك بینی و دقت را معمول داشته، زیرا به هر صورت جان آدمی گنجیه ودیعه ای است كه حفظ آن ذاتی و غریزی است .

 

در طی قرون و اعصار متمادی مردم به خواص درمانی گیاهان پی برده اند و دانشمندان بزرگی  در اقصی نقاط جهان، دراین زمینه تحقیق و كار كرده اند و كتا بها نوشته اندو همزمان با سایر نقاط دنیا در ایران نیز استاتید و دانشمندان بلند پایه ای چون اوبو‌علی سینا، محمد زكریای رازی، سید اسماعیل جرجانی و ابونصر موفق هروی قرن های متمادی علم پزشكی ئ درمانی جهان را تحت تاثیر قرار داده و به حدی ارتقاء علمی یافته اند كه آثار آنها به اروپا رفته وتا قرون شانزده و هفده، تعلیمات منحصر به فرد دانشگاهی را تشیكل داده وهنوز مضامین آن مورد تتبع و ترجمه و استفاده است.

 

فارماكوكنوزی كه معنی تحت الفظی آن داروشناسی (علم الادویه) است، جزئی از هنر و علم پزشكی به شمار می آید و آغاز آن از زمانی است كه بشر ب درمان بیماری‌ها پرداخته است. فارماكوگنوزی از تمدن های كهن، كه در آنها از اجزای حیوانات و گیاهان، محلول های شفا بخش وتهیه می كردند و آنها را برای از  بردن آلام و كاستن رنج ومقابله با بیماری ها به كار می بردند و ریشه گرفته است. منشا اولیه فارماكوگنوزی را می توان در اسرار جادوگری قبایل بشری دانست كه توانسته است دوره ثبت نشده اسرار طب انسانی را پشت سر بگذارد وسیر تكاملی خود را از مرحله بدوی تا به امروز كه عصر استفاده  از عوامل اختصاصی است به خوبی طی نماید.

 

با آنكه امروزه درمان بیماری ها بیشتر از طریق مصرف داروهای صورت می گیرد كه منشاء صنعتی دارد واختصاصا در‌آزمایشگاه تهیه می شوند و اثرات قاطع آنها نیز در درمان  بیماری ها موجب توسعه مصر ف آنها گردیده است، معهذا چون با مصرف  بعضی از داروها  زیانهایی به بدن می رسد، روز به روز به اهمیت گیاهان دارویی و فرآورده های آنها بیشتر توجه می‌شود و اعتقاد عمومی درباره آنها پیوسته تقویت می‌گردد.

 

دارچین معمولاً به عنوان پوست درخت  Cinnamomum zeylanicum شناخته می‌شود. در پرتغال و اسپانیا به عنوان  Canela ، در فرانسه Cannelle  و در آلمانی به عنوان Zimt  شناخته می‌شود. در هند و ایران دراچین خوانده می شود كه بمعنی چوب درخت چینی است كه درقیق ترین توضیح برای دارچین است . اسم آن از « kayumanisk» به معنای چوب شیرین زبان  مالاكا گرفته شده كه معادل عبری آن «qinnkmn» است كه منشا كلمة cinnamon  است. كلمة Canolla توسط ایتالیایی ها استفاده می شده  تا دارچین را توضیح بدهند به عنوان «little cannan tubes» (لوله های توپی كوچك) كه شبیه پوست ساقة لوله شده دارچین است. تجارت دارچین در قرن ها سیرزدهم و چهاردهم در كنترل ونیس بود  كه به همین علت این شهر بسیار ثروتمند شده بود (67)

 

مصری های دارچین را به همراه مر درمومیایی كردن استفاده می كردند، شاید به خاطر سینامیك اسید كه خاصیت آنتی باكتریال دارد. عبری ها از دارچین درمراسم مذهبی  استفاده می كردند و در همین حال در مكزیك،‌كشورهای آسیایی، عربستان  و در شمال آفریقا دارچین  در آشپزی استفاده  می شده ولی بع عنوان ادویه د آشپزی استفاده نمی‌شده است.

 

در قرون رسطی و بعد از آن دارچین از مصر  صادر می شد كه  خود توسط تاجران عرب از سیلان آورده می شد. دارچین  تبدیل به یك طعم محبوب در تعدادی زیادی از غذاها شد و به عنوان محرك اشتها، هاضمه و درمان برای سرفه و گلو درد شناخته شد. در حال حاضر  در آمریكا دارچین به طور عمده برای طعم دادن به دسرها و چاشنی ها استفاده می‌شود. در حالیكه پودر آن در تركیبات گرانی كه به نوشیدنی ها و قهوه اضافه می‌شود استفاده می‌شود. (68)

 

دارچین  حقیقی در آشپزی مكزیكی و در قهوه و چای بسیار محبوب است.

 

احتمالا دارچینی كه مصری ها در زمان فراعنه استفاده می كردند و به طور عمده از چین می آمده جایی كه درختستان هایی  از دارچین در جایی اطراف شهر kweikin كه اكنون Guilin  (Kwei  به معنای دارچین  و lin  به معنای جنگل است)  خوانده می‌شود و روئید. دارچین حقیقی سیلان كه اكنون سریلانكا نامیده می‌شود توسط پرتغالی ها در اوایل قرن  شانزدهم كشف شد و بعد از آن تجارت آن به طور ظالمانه ای توسط آنها كنترل شد. (65)

 

درخواست رو به رشد برای دارچین منجر به جنگی بین هلندی ها و پرتغالی ها شد و در اواسط قرن هفدهم هلندی ها تجارت سیلانی تحت كنترل  درآوردند. در قرن هفدهم خیلی از هلندی ها در سریلانكا درتلاشی برای شكستن قوانین ظلمانه مستعمره نشین های جدید قتل عام شدند . اما این منجر به تلافی و پیشرفت پرتغالی ها دركنترل كاشت دارچین جزیره شد.

 

هلندی ها به زور امتیاز انحصاری دارچین را گرفتند. برای اینكه قیمت ها را بالا نگهدارند در سال 1760 مقدار زیادی دارچین را در آمستردام سوزاندند تا دارچین كم یاب شود. شاید این رفتارخصمانه دوستداران خیالباف دارچین را در سایر كشورها قانع كرد كه آن ادویه بیش از اندازه در خوراك پزی استفاده شده . (68)

 

 در هر حال در سال 1795 انگلیسی ها كنترل سیلان را با این امید كه علاقة مردم را نسبت به دارچین  دوباره زنده كنند به دست گرفتند خیلی قبل از این نهال های دارچین  توسط هلندی ها برای كاشت در اندونزی منتقل شد.  اهمیت  دارچین  به طور مستمر و تدریجی  رو به كاهش گذاشت چون  استفاده از این ادویه  در آشپزی و ساختن شراب از مد افتاد اكنون علاقه به دارچین در مصر روبه رشد است. در قرن نوزدهم در مصر دارچین توسط فرانسوی هایی كه نهال های آن را در Jardin de plantes  پاریس می كاشتند و معرفی شد. درهرحال  بعد از آن اهمیت  دارچین  در آشپزی فرانسوی كاهش یافت با این حال هنوز در غذهای سنتی  فرانسوی كانادا استفاده می‌شود.

 

امروزه دارچین به عنوان یك ماده معطر فوق العاده در غذهای پخته شده مصرف می‌شود. ولی مزه‌آن تعداد محدودی را جذب می كند.و به طور مشابه دارچین به طور گسترده به عنوان دارو یا نگه دارنده غذا یا بخور استفاده می‌شود. ولی تعداد محدودی را جذب می كند از نظر محبوبیت زیاد و جدال های فراوان برای تجارت  آن در هزاره گذشته، این ادویه باستانی بدون شك  امروزه شایستگی بیشتری برای تحسین دارد.

 

مصرف غذایی

 

انواع مختلف دراچین مثل دارچین سیلان و كاسیا، استفاده های یكسانی دارند. اما به دلیل  دارچین سیلان طعم  و مزه بهتری دارد معمولاً در دسرها و غذاها بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد (62)

 

به طور معمول دارچین  در كیك ها و یا دیگر فرآورده های  نانوانی و شیرینی پزی، شیربرنج ، انواع پودینگ ها و دسرهای شكلاتی و میوه ای به خصوص  دسر سیب و گلابی استفاده می‌شود. (64)

 

در بسیاری از غذاهای خاورمیانه ای و هم چنین غذاهای شمال آفریقا، برای طعم دادن برای مثل در خوراك گوشت و یا  بادمجان پرشده وانواع سوپ به عنوان ادویه استفاده می‌شود.

 

هم چنین دارچین  برای طعم دادن و گرم كردن مزه شراب ها، كرم ها و شربت ها به كار می رود.

 

بزرگترین واردكننده دارچین سری لانكا، مكزیك می باشد، در  كشور مكزیك دارچین به صورت چای با قهوه، شكلات  و یا آبجو نوشیده می‌شود (64)

 

به علت وجود نوعی از انواع فنول ها،  دارچین  دارای خاصیت آنتی باكریال می باشد كه باعث كندكردن فاسد شدن گوشت می شود، بنابراین استفاده آن به عنوان ادویه درغذاهای گوشت داره به ویژه در مناطقی كه دارای آ‎ب و هوای گرم  می باشند، موثر  است. (60)

 

دارچین در طب سنتی

 

علما و بزرگان طب سنتی، خواص متعدد و بی شماری را برای گیاه دارچین برگزیده‌اند.  شیخ ابوعلی سینا در كتاب معروف «قانون در طب» خود در مورد دارچین چنین گفته است: (2)

 

چندین نوع دارچین است و نامهای متعدد دارد : دارچین خوب كه به سیاهی زند و كوهی و ستبر است (غلیظ) . دارچین سفید و سست كه ریشه اش از هم پاشیده و سیاهرنگ است و صاف است وكمتر گرده دارد. دارچینی كه به سبزرنگی مایل و مزه‌اش و همان مزة (سلیخه،  دارچین ختایی) است و پوستش  به پوست آن شبیه و برنگ سرخ است كه این نوع تا مدتها قوتش می ماند و بویژه اگر كوبیده شود و به وسیلة محلولی قرص گردد. دیسقوریدوس گوید: نوعی از دارچین بوی خوش دارد كه تقریبا به بوی  فیجن یا  بوی زیرة سیاه شباهتی دارد.  گرم است و زبان گز و كمی شوری  و گرمی  در آن موجود است. اگر با ناخن حك كنی زود خرد نمی‌شود. و هرگاه شكست آنچه در میان شاخه هاست ریز است و به خاك نرم می ماند. و اگر خواهی بیازمایی یك حبه – قطعة كوچك – از ساقه ای  جدا كن و بیازمای كه آسان تر است. زیرا خرده ها با هم شاید با مواد دیگری مخلوط باشند و آمیزة بیگانه در آن موجود باشد. همو گوید: نوعی دارچین هست كه آنرا دارچین دروغین گویند. تا اندازه بویی هم دارد. زبر است و كم تأثیر. دارچینی هست كه آنرا دارچین زنگی نامند. سیمای دارچین می دهد ولی فرق در میان آنها تندبویی است. دارچین كه به ( قرفه) مشهور است در اصل  و فراوانی گره همان دارچین است.(2)

 

ولی دارچینی است چوبی  كه چوبهای دراز و محكم دارد و بوی خوش آن از بوی دارچین كمتر است . برخی  عقیده دارند كه قرفه از تیرة دارچینی ها نیست و مزاجش نیز با دارچین تفاوت دارد. گاهی از دارچین دروغین روغن گیرند و نگاه دارند.  گزینش: بهترش آن است كه بودی خوش دارد و تندمزه است و زبان را نیازارد، رنگش صاف و  بدون آمیزه است. دیسقویدوس گوید: در میان این قسمت از دارچینها بهترش آن نوع است كه تازه باشد و رنگش میانه ای از خاكستری و سیاه و سرخ باشد، صاف  و دور از زبری  است. شاخه ها باریك و به هم نزدیك ، درمزه اش شیرینی و شوری و كمی سوزش حس شود. چندان كم مایه نباشد. و یكی از علامت خوبی آن است كه بویش  بر سایر  دارچین ها  چیره باشد و با وجود او بوی دیگر حس نشود. نوع بد دارچین، دارچین (اسنی)  یا كندری یا (دارچین ختایی) یا دارای بوی بسیار تند است. همچنین سفید و زودشكن، سنگینی كه در آب ته نشین می شود، صافی كه تنه زبر دارد. خوب نیستند. دارچین را باید كوبیده واز‌آن  قرصها ساخت و گرنه بعد از مدت پانزده سال و بیشتر  قوت خود را از دست می دهد. بهتر آن است كه ریشة‌ صحیح را بكار برند و قرص سازند.  و به خرده ها اهمیت  ندهند. بهترین دارچین آن است كه در ابتدای آزمایش  بینی را از بوی خود چنان پركند كه نگذارد نوع بدتر از آن راحس كنیم.مزاج: در سوم گرم  وخشك است.  خاصیت: دیسقوریدوس گوید:  همة دارچین ها گرمی‌بخش، بازكن و زادیندة عفونت و بسیار لطیف و جذب كننده هستند. وعلاج همه نیروهای تباه، خطهای زنگاری  و فاسد می باشند. روغن دارچین گدازنده، بسیار گرم و تحلیل برنده است. آرایش: محلول آنرا  بر لكه ها و نقطه های عدسی مالند و باسركه علاج جوشهای شیری است. (2)

 

مفاصل: در علاج لرزه روغن دارچین تاثیر عجیب  دارد. سر: برای زكام خوب است. روغنش سرگرانی آورد. دماغ را می پلاید ورطوبات دماغ را برچیند. مسكن درد گوش است و ضمن داروهای آن است. چشمك خوردن و به چشم كشیدنش تم و تیرگی چشم را می‌برد. و رطوبت غلیظ چشم را می زداید. سینه: داروی سرفه است. سینه را می پالاید. ورمها را می رساند. كبد: بندآمدنیهای كبد را باز كند و كبد را توان بخشد. اندامان غذا: رطوبت معده را برچیند و معده را قوی كند و داروی استسقا است.(2)

 

خاصیت : بادهای متراكم را می پراكنند، اندكی قبوضیت دارد، زیاد تند است، بسیار لطیف است، و تندی را تكه تكه كند -  از قبوضیتی كه دارد مواد گیرنده و از تحلیلی كه در او است كمك مواد اسهالی است. و چون گدازنده و گیرندگی و لطافت دارد اندامان را تقویت می نماید.

 

بعضی چنین پنداشته اند كه دارچین ختایی سبب برانداختن بچه می‌شود. زهرها: برای دفع گزند از نیش مار می خورند. (2)

 

خواص دارویی و درمانی

 

اثر فیزیولوژیكی دارچین، مربوط به اسانس و تانن آن است از این جهت به علت دارا بودن این دو ماده، اثر محرك و قابض ظاهر می كند.

 

دارچین دارای خاصیت تقویت كننده اعمال هضم و جریان گردش خون است واز آن برای رفع سوء هضم ها مخصوصا در مواردی كه با نفخ همراه باشد و به عنوان بادشكن استفاده می‌شود. دارچین به علت دارا بودن تانن، برای رفع اسهال، ضعف عمومی بدن و همچنین بند‌آوردن خون مصرف می گردد مانند آنكه به پوسیون های بند آروندة خون افزوده شود و بعلاوه برای درمان خونروی  در فواصل قاعدگی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. (6)

 

دارچین را معمولاً به مسهلهائی كه مصرف آنها با ناراحتی هائی همراه است و همچنین به مقوی های تلخ به منظور مخفی ساختن طعم آنها،  می افزاید. اسانس دارچین دارای اثر ضدعفونی كننده ملایم است. (6)

 

 آثار ثابت شده سینام آلدئید شامل آثار تحریك سیستم عصبی (در دوزكم) ، آرامبخش (در دوز زیاد)، كم كردن حرارت بدن و ضد تب می باشد آثار ضد باكتریایی و ضدقارچی، تسریع در آزاد شدن كاتكولامین (به طورعمده آدرنالین) از غدد آدرنال، اثر شبه پاپاورینی ضعیف، افزایش در جریان خون محیطی، كاهش فشار خون، برادی كاردی و كاهش قند خون گزارش شده است. بایستی متذكر شد كه تمامی این آثار با قدرت كم بوده و علاوه بنظر می رسد  كه بیشتر محتوای سینام آلدئید  طی جوشاندن داروی خام با فرآیند بخار شدن و آكسیداسیون خودبخودی از دست می رود.  بنابراین دخالت سینام آلدئید در اثر بخش درمانی كلی داچین مشكوك می باشد. (4)

 

تانن ها به عنوان تركیباتی با خواص قابض شناخته شده اندو  ممكن است علت اثر ضداسهالی دارو باشند. دو تركیب سینزیلانین و سینزیلانول دارای آثار حشره كشی‌اند. (4)

 

روغن آن بسیار گرم و خیلی خشك است، و برای سنگینی و سردرد دردهای رحمی  مفید است. به علاوه به عنوان تب بر در موارد سرماخوردگی و كاهش درد مفاصل و كمر توصیه می‌شود. (10)

 

خاصیت ضد میكروبی دارچین

 

آثار ضد میكروبی ، ضد انگل و ضد قارچی كه در مورد دارچین مشهور است احتمالا بواسطه اسانس آن است، اسانس دارچین دارای آثار ضدمیكروبی و قارچی است كه احتمالا این آثار مربوط  به محتوای ارتو – متوكسی سینام آلدئید آن است (4 و9).

 

افزون  بر این اسانس دارچین دارای آثار ضد ویروسی و لاروكشی می باشد. ثابت گردیده است كه عصاره دی اكسید كربنی از پوست دارچین (به میزان 1/0 درصد)  به طور كامل رشد  میكروارگانیزم های مختلفی شامل Escherichia coli ، Candida albicansc , Staphylococus aureus  را مهار می كند. آثار  و بی حس كنندگی  اوژنال به اثبات رسیده است، افزون بر این اثر تومورزایی خفیف برروی پوست موش و بر اثر ضعیف .كشنده سلولی بر علیه سلولهای هیلا ثابت شده است.  (6 و 8)

 

فعالیت میكروبی دارچین یا اسانس فرار سینامالدهید طی تحقیقات مختلفی بررسی شده است. انتشار تركیبات مذكور بر روی آگار و آزمایشات رقیق سازی متوالی نشان  می‌دهد كه كلیه  این تركیبات در مقابل باكتری  و قارچ اثر ضدمیكروبی دارند (8 و 6). Keilner گزارش داده است كه فعالیت  ضدمیكروبی  اسانس دارچین و سینامالدهید درحالت  بخار ظاهر می‌شود (11 – 9) . علاوه بر خواص ضد میكروبی،  Deininger گزارش داده شده است كه روغن گل كاسیا و سینامالدهید به طور  In vitro  در مقابل  هرپس و آدنوویروس اثر ضد ویروسی نشان می دهد. محدوده فعالیت  آن تقریبا باریك است.  در خرگوش  خوراندن سینامالدهید قبل و بعد از عفونی شدن اثر محافظتی در برابر ویروس Ps. R  ایجاد می كند.  (21) نتایج مذكور تأئید و تثبیت  بیشتری  لازم دارد.

قیمت فایل فقط 5,000 تومان

خرید

برچسب ها : بررسی نقش گیاهان در علم پزشكی , پایان نامه بررسی نقش گیاهان در علم پزشكی , مقاله بررسی نقش گیاهان در علم پزشكی , پروژه بررسی نقش گیاهان در علم پزشكی , تحقیق بررسی نقش گیاهان در علم پزشكی , دانلود پایان نامه بررسی نقش گیاهان در علم پزشكی , پروژه , پژوهش , مقاله , جزوه , تحقیق , دانلود پروژه , دانلود پژوهش , دانلود مقاله , دانلود جزوه , دانلود تحقیق

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

.نقش گیاهان در علم پزشكی - فروشگاه زنجیره ای niroyenovin
rniroyenovinz.saharstore.ir/page-47807.html
نقش گیاهان در علم پزشکی محدوده قیمت از 2500 تومان از فروشگاه شاپ ایرانی مرکز خرید و فروش ... بررسي علمي كاربرد بعضي از گياهان داروئي رايج در طب مردمي دكتر .
دانلود تحقیق در مورد ﻧﻘﺶ ﮔﯿﺎﻫﺎن در ﻋﻠﻢ ﭘﺰﺷﮑﯽ | دانلود تحقیق و مقاله
fileman.cloudsite.ir/دانلود-تحقیق-در-مورد-ﻧﻘﺶ-ﮔﯿﺎﻫﺎن-در/
۲۱ مرداد ۱۳۹۵ ه‍.ش. - بررسی نگرش دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد نقش گیاهان . دانلود … دانلود پایان نامه تحقیق و مقاله همه رشته ها tahghigh20.ir/
نقش گیاهان در علم پزشكی
pmiladgaravanda.adnashop.ir/page-51097.html
دانلود پژوهش نقش گیاهان در علم پزشکی - قیمت 6,000 تومان - Selz.ir. https://selz.ir/. ... بررسي علمي كاربرد بعضي از گياهان داروئي رايج در طب مردمي دكتر .
[PPT]بررسي علمي كاربرد بعضي از گياهان داروئي رايج در طب مردمي ...
edcmail.mui.ac.ir/images/stories/powerpoint/.../92.2.11/Dr.GHafghazian2.ppt
بررسي علمي كاربرد بعضي از گياهان داروئي رايج در طب مردمي دكتر تقي قفقازي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان و عضو هيات علمي شركت گل دارو. حمايت علمي از شكل ...
مقاله بررسی نقش گیاهان در زندگی معنوی انسان از دیدگاه قرآن - ...
www.civilica.com/Paper-YUMHANDQC01-YUMHANDQC01_033=بررسی-نقش-گ...
فریدونی, زهره و سوسن ال رسول، ۱۳۸۹، بررسی نقش گیاهان در زندگی معنوی انسان از دیدگاه قرآن، همایش منطقه ای سلامت پژوهی در قرآن کریم، یاسوج، دانشگاه علوم پزشکی ...
دانلود پایان نامه در مورد ﻧﻘﺶ ﮔﯿﺎﻫﺎن در ﻋﻠﻢ ﭘﺰﺷﮑﯽ :: دانلود تحقیق و ...
shia-notes.blog.ir/1395/02/29/دانلود-پایان-نامه-در-مورد-ﻧﻘﺶ-ﮔﯿﺎﻫﺎن-در-ﻋﻠﻢ-ﭘﺰﺷﮑﯽ
۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ ه‍.ش. - دانلود تحقیق پروژه و پایان نامه های مهندسی پزشکی علوم ..... بررسی نگرش دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران در مورد نقش گیاهان .
::.پايگاه اطلاع رساني مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه ...
ssu.ac.ir/index.php?id=4807
اشاره می كند و پلوتارك از كاربرد گیاه شیپوری وحشی توسط خرسها یاد می كند. ... درمانی گیاهان، بیشتر حكایت از نقش غریزه در انتخاب آنها دارد ولی با گذربشراز دوران .... حین سفرهای نظامی به بررسی گیاهان و جانوران برخی مناطق از جمله ایتالیا، یونان، ...
نقش گیاهان در درمان بيمارهای انساني بين كرمانج‌هاي خراسان | ...
journals.sbmu.ac.ir › خانه › دوره 3, شماره 6 (1390) › سليمي مؤيد
توسط SS Moayed - ‏2015
مطالعه و بررسی نقش گیاهان دارویی در درمان بیماری‌ها در مناطق کرمانج‌نشین خراسان به ما این امکان را می‌دهد تا علاوه بر ... دو ماهانه علمی پژوهشی دانشور پزشکی دانشگاه شاهد.
بررسی نگرش دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران ...
dl.nlai.ir/UI/d299b1fe-a56d-4217-9dbd-12fe81c37d55/Catalogue.aspx
گیاهان دارویی سالها برای درمان بیماریهای مختلف مورد توجه بوده و بزرگان طب ما همچون ابن‌سینا با الهام از طبیعت و بهره‌گیری از گیاهان موجود و عصاره آنها به مداوای بیماریها ...
بررسي اثر ضددردي و مواد متشكله عصاره برگ گياه دارويي بن ...
fa.journals.sid.ir/ViewPaper.aspx?id=88902
توسط خاكساريان مجتبي
خرم آباد، کمالوند، مجتمع آموزشی پردیس، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، دانشکده ... براي بررسي نقش سيستم اوپيوئيدي پيش تيمار با نالوكسان انجام شد و براي اندازه ...

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    ایا از فعالیت وبلاگ راضی هستید
    آمار سایت
    آمار سایت
  • کل مطالب : 5340
  • کل نظرات : 8
  • افراد آنلاین : 70
  • تعداد اعضا : 4
  • آی پی امروز : 153
  • آی پی دیروز : 68
  • بازدید امروز : 403
  • باردید دیروز : 101
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 887
  • بازدید ماه : 5,320
  • بازدید سال : 43,899
  • بازدید کلی : 581,158